mandag den 30. juli 2012

Oste/spinat dip

Denne dip blev ikke helt så blød(eller hvad man nu skal kalde det) som jeg gerne ville have haft, men den var god, jeg serverede den som forret med nogle kiks til, men den kan helt sikkert også gøre sig godt som snack. Opskriften er fundet på en amerikansk blog, så jeg har passet lidt til efter danske mål og ingredienser.


Oste/spinat dip

  • 250g. feta skåret i stykker (tænker at man kan forsøge sig med en anden ost - evt. en smørreost, for at få dippen mere blød
  • 3spsk olivenolie
  • 1 fed knust hvidløg
  • 300g. frossen hakket spinat - optøet og presset fri for væde
  • 200g græsk yoghurt
  • 150g (meget gerne blandet) revet ost
  • salt og peber
  • lidt muskat nød
  • lidt løgpulver
Forvarm ovnen til 175grader.
Bland feta, hvidløg og olivenolie i en food processor til det bliver til en ensartet masse.
Hæld massen over i en skål og bland resten af ingredienserne i og bland godt.
Hæld den færdige masse over i et lille ildfastfad, og bag i 30 minutter - eller indtil det bobler i kanterne.
Strø lidt ekstra revet ost over og gratiner i 5 minutter.

Det bliver en ret stor portion, så hvis det bare er til lidt hygge kan man bare lave halv portion.

Jeg serverede dippen med nogle hjemmelavede kiks med rosmarin og parmesan. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar