onsdag den 31. oktober 2012

Auberginetårn med tomat og gedeost

En god lille "side-dish" jeg lavede dem også med mozzarella, men de smeltede for meget og smagte af for lidt, så det skal være med en lidt fastere ost som smager af noget.

Aberginetårn med tomat og gedeost

  • 1 aubergine i tynde skiver (gerne lige under 1cm tykke)
  • 4-5 tomater i skiver
  • 1 gedeost i skiver
  • Frisk eller tørret basilikum
  • salt og peber
  • Olivenolie
For at trække så meget væske som muligt ud af aubergine skiverne saltes de let og lægges på et rent hviskestykke, med et andet hviskestykke henover. Jeg lagde et par træskærebrætter ovenpå for at lægge lidt vægt på.
Lad det ligge, gerne i en halv times tid.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Tag aubergineskiverne ud og tør dem evt. lidt af så der ikke er for meget salt på.
Smør et ildfastfad.
Steg aubergineskiverne ved medium høj varme i et par minutter - evt. på en grill pande så de får streger.
Der skal bruges 2 stykker aubergine, 2 stykker tomat(jeg bruger ikke endestykkerne) og 2 stykker ost til hvert tårn, og aubergine stykker og tomat stykker må så vidt muligt gerne være samme størrelse.
Læg først et stykke aubergine i bunden, så en skive tomat, så en skive ost, så en skive aubergine igen, en skive tomat, en skive ost.
Drys med lidt olivenolie og så lidt peber og basilikum.
Bag i ca. 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar