torsdag den 11. oktober 2012

Fritata med alt godt fra køleskabet

Egentlig skulle denne fritata have været med spinat og svampe, men jeg havde glemt at købe svampe, så nu blev den med spinat, løg og tomat. Men den kan jo også laves med lige det man har i køleskabet og så altid piftes op med lidt bacon.

Fritata med alt godt fra køleskabet

  •  6 æg
  • 6-8 tomater i ca 1cm tykke skiver
  • 3 gode håndfulde spinat
  • 1 løg i tynde skiver
  • 1fed hvidløg
  • salt og peber
  • flydende fedstof
  • 1dl revet parmesan
  • evt. lidt bacon til pynt
Skyl spinaten godt - jeg lader den stå i blød i noget vand i mindst 10 minutter og rodder lidt i det et par gange for at få al jorden ud.
Steg løg og hvidløg i fedtstoffet, når de er blanke hældes spinaten på og steget til det er faldet sammen.
smag til med salt og peber.
pisk æg og halvdelen af osten sammen.
Smør et ildfast fad.
Hæld spinat blandingen ovenpå.
Læg tomatskiverne oven på.
hæld æggemassen over og drys resten af osten ud over.
Bag ved 225grader i ca 15-20 minutter eller til den er godt gylden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar