søndag den 7. oktober 2012

Hvidvinsdampede blåmuslinger

Min mor og jeg blev eventyrlystne i weekenden og kastede os ud i blåmuslinger, og det viste sig slet ikke at være så svært.
Hvidvinsdampede blåmuslinger

  • 1kg blåmuslinger
  • 4 forårsløg
  • 2 glas hvidvin
  • 1 grønsagsboulion terning
  • salt og peber
Der kan godt være sand i muslingerne så læg dem i blød i koldt vand i en halv times tid og rør lidt rundt en gang i mellen.
Dræn vandet fra og sorter muslingerne, det er vigtigt at man kun bruger de muslinger der er lukkede, hvis der er nogen der er åbne kan man banke dem let mod bordet og lade dem ligge et øjeblik og se om de lukker sig. Hvis ikke de lukker sig skal de kasseres.
Steg forårsløgene i olie til de er blanke og hæld hvidvninen og boulion terningen i og lad det koge et par minutter.
kom muslingerne i og rør godt, læg låg på og lad det koge i 5-7 minutter (eller til muslingerne har åbnet sig og de får den flotte orange farve), rør rundt en gang i mellem.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar