tirsdag den 22. januar 2013

Helstegt kylling

Denne er en stor favorit her i huset, og stort set det eneste min mand laver når han en sjælden gang i mellem går i køkkenet. Han er meget glad for Jamie Oliver, så det er en af hans opskrifter.


 Helstegt kylling
  • 1 hel kyllig
  • Salt
  • 1tsk rosmarin
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1tsk timian
  • 2spsk Olivenolie
  • 2 citroner
  • 4 Lauerbærblade

Kyllingen renses.
Salt, Rosmarin, hvidløg og Timian blandes og mases i en morder.
Bland kryderierne med olivenolien og gnup kyllingen med det, også gerne ind under skindet.
Skær et par snit i kyllinglårene.
Læg den ene citron i kogende vand i et par minutter, og prik nogle huller i den inden den puttes ind i kyllingen med laurbærbladende.
Læg kyllingen i et fad, halver den anden citron og læg den med i faddet.
Bag ved 250grader i ca 1time - vend gerne efter en halv time.
Når kyllingen er færdig fjernes den citron der er inde i kyllingen, og saften fra den anden vrides ud over kyllingen.
Her i huset halveres kyllingen bare og serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar