onsdag den 24. april 2013

Hvid chokolade mini cupcakes med jordbærfrosting

... og så lige en af de usunde.
Min datter ville have prinsesse cupcakes til sin fødselsdag - de skulle være lyserøde, de blev rigtig gode og frostingen smagte rent faktisk af jordbær.

Hvid chokolade cupcakes med jordbærfrosting

Cupcake

  • 150g smør
  • 2tsk vaniljesukker
  • 200g sukker
  • 3 æg
  • 325g mel
  • 1tsk bagepulver
  • 1,5 dl mælk
  • 200g hvid chokolade
  • 100g mørk chokolade
Jordbærfrosting
  • 170g blød smør
  • Ca 1 pakke flormelis
  • 1tsk vaniljesukker
  • 2dl jordbær
Smelt smørren og lad den køle lidt ned.
Smelt den hvide chokolade og lad det køle ned til næsten stuetemperatur.
Pisk smør med vaniljesukker og sukker til blandingen bliver ensartet.
Tilsæt æggene et ad gange og pisk godt.
Sigt mel og bagepulver i skiftevis med mælken, bland godt.
Bland den hvide chokolade i.
Hak den mørke chokolade og bland den i dejen.
Fordel i minicupcake forme - fyld max 2/3 op.
Bag ved 200 grader i ca 25 minutter.

Til frostingen skal jordbærrene først stavblendes til der ikke er nogen klumper.
Bland smør, jordbør og vaniljesukker.
Sigt flormelis i til det får den rigtige konsistens - det kommer lidt an på hvor meget væske der er fra jordbærrene, men smag til undervejs også - det skal ikke smage for meget af smør.

Sprøjt frosting på de afkølede kager med en stor rund tyller.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar