torsdag den 6. december 2012

Svampesuppe

Med udgangspunkt i denne opskrift fik vi svampesuppe her i huset til aften. Jeg gjorde den dog lidt mere børnevenlig med at blende den og tilsatte lidt bacon(godt nok kalkun) for mandens skyld.



Svampesuppe

  • 300g blandende svampe efter smag (jeg brugte Portebello - fordi det var de eneste de havde da jeg handlede)
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1tsk timian
  • 2 Laurebærblade
  • 1tsk Worcestershire sovs
  • 1/2 Kyllingbouillon terning
  • 2,5dl vand
  • 250ml Milda creme fine
  • 1 klat smør
  • Lidt revet muskat
  • Salt og peber
Steg hvidløget i lidt smør og olivenolie i et par munitter ved medium varme.
Hæld svampe og timian i og lad det stege i ca 5 minutter, eller til det meste af vandet fra svampene er væk.
Put lauerbærblade, Worcestershire sovs, bouillon og vand i gryden, bring det i kog og lad det små koge under ofte omrøringer i ca 10 minutter.
Fisk laurbærbladende ud og tag lidt champignon fra til pynt.
Tilsæt creme fine og smør og blænd suppen med en stavblender til den er så glat som den kan blive.
Smag til med muskat, salt og peber og hæld evt lidt mere vand i hvis suppen er blevet for tyk.
Steg kalkunbacon og skær den i mindre stykker til pynt.

I dag blev suppen serveret med kikærtefladbrød, denne gang bare lavet med revet ost, løgpulver, salt og peber.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar